• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

הכשרת כירים חשמליות ומיחם לפסח

הרב יצחק בן יוסף

י"ב ניסן תשע"ד
שאלה
שלום וברכה, רציתי לשאול מהו אופן הכשרת הכירים החשמליות לפסח הנמצאות בתוך השיש ומחממות את האוכל כמו גז. וכן רציתי אודות מיחם מים מנירוסטה המשמש מידי שבת במצב שבת לשמירת טמפרטורת המים ושמים על מכסהו חלה לחימום ומה הדין אם הדוד מוקף פלסטיק וכן במכסהו והיה במגע עם חמץ. ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
1כיריים חשמליות - ניקיון יסודי + הבערה בחום גבוהה מספר דקות .ויש נוהגים לכסות בנייר כסף את מקום הנחת הסירים. 2. המכסה מותר בהגעלה , ואם הוא ממתכת עדיף ליבון קל 5 שניות בכול מקום במכסה המיחם. ראוי לא להשתמש במיחם לחימום חלות.