• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

כשרות כלים חד פעמיים לפסח

רבנים שונים

ה ניסן תשס"ח
שאלה
האם חייבים הכשר לכלים חד פעמיים לשימוש בפסח? אם יש הבדל אז מתי חייבים ומתי לא: כגון: כאשר מדובר בכוסות לשתיה קרה, שימוש בצלחות לכיבוד שאינו חם, מגשים אלומניום לאוכל חם וכו’.
תשובה
כלים חד פעמיים מפלסטיק אינם צריכים הכשר מעיקר הדין. כלים מניר או נירות המשמשים לספיגת אוכל חם, על אף שמעיקר הדין יש מקום לפוטרם, נוהגים להשתמש בהכשר כי יתכן שהעמילן לא נפגם. מגשי אלומיניום מעיקר הדין אינם צריכים הכשר יש החוששים ממריחת שמן קטניות לכן משתמשים רק בהכשר. הרב חנן ברנד