• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

חזרה בתשובה על הפרשת חלה

הרב דוד חי הכהן

ט מרחשון תשע"ה
שאלה
חברתי נתנה לי מופלטה שהיא טיגנה בשמן רדוד. טעמתי קצת וזרקתי. בדיעבד לאחר מעשה היא אמרה לי שהכינה 2 עיסות שבכל אחת מהן 2 ק"ג. נחרדתי חרדה גדולה משום שאני מסופקת לחלוטין האם היא מפרישה חלה. בדיעבד הרמתי את המופלטה שזרקתי ואמרתי הרי זו חלה. התחרטתי בלב שלם ואשתדל בלנ"ד בעתיד להקפיד יותר. איך אפשר לתקן את החטא? אני חרדה ודואגת.
תשובה
כיון שהעיסה הייתה מטוגנת יש ספק אם היא חייבת בחלה ולכן אין להצטער שאולי נכשלת, ובכל אופן להבא כדאי לא לאכול ממי שיש ספק על שמירת הכשרות מצידו.