• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

ברכה על נרות חנוכה

הרב יצחק בן יוסף

ט"ז כסלו תשע"ה
שאלה
שלום רב ושלום לרב א.אנחנו זוג, הגרים בצימר (בית קבע שלנו כרגע) שפעם היה חלק מבית ההורים שלי והיום הפרדנו אותו מהבית שלהם, וגם יש כניסה נפרדת. אנחנו לא סמוכים על שולחנם! האם אנחנו יכולים לברך על נרות החנוכה בצימר עם ברכה (ספרדים)? ב.אם אנו מתארחים בשבת בבית אחר ואנו יוצאים בערך שעתיים לפני שבת לאותו מקום מה עושים לגבי נרות החנוכה? האם מדליקים בבית או בחדר המיועד לנו בבית המארח? ג. במוצאי שבת בבית המארח, האם אנו יוצאים ידי חובה בהדל"נ של בעל הבית או שצריך להדליק שוב כשנגיע יותר מאוחר הביתה?
תשובה
א. אתם חייבים להדליק ולברך. ב, בבית המארח כאשר אתם ישנים אצלו בשבת . ג. במוצ"ש תדליקו בביתכם גם בשעה מאוחרת יותר.