• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

נתינת פיקדון בשבת עבור מטקות וכדור לפינגפונג

הרב אלישיב קפקה

כ"ה ניסן תשע"ה
שאלה
שלום לרב! היינו בבית מלון בשבת והיתה אפשרות לתת פיקדון עבור מטקות וכדור פינגפונג בקבלה. ילדיי שאלו אותי האם מותר לתת פיקדון בשבת? האם יש בכך ענייני קניין?
תשובה
בס"ד שלום רב, ראשית אתנצל על העיכוב בתשובה. נפסק ברמ"א (או"ח שז,יא) שמותר להניח משכון בתנאי שלא יאמר הילך משכון שהוא כמעשה יום חול. אמנם במשנה ברורה מסייג זאת שהמשכון יונח לצורך קבלת תמורה לצורך שבת או מצווה. ולכן כיון שחלק מעונג שבת של הילדים בנוי ממשחקים ומשחק פינגפונג מותר בשבת, מותר להניח משכון בתנאי דלעיל. בהצלחה, הרב אלישיב קפקה