• בגינה ובשדה

גפן שניטע לפני שנת שמיטה

מכון התורה והארץ

י"ד אייר תשע"ה
שאלה
תודה הרב, אכן הפרטים נכונים. מה בעניין שמיטה? אין בעיה למרות שבדיעבד העץ ניטע פחות מחודש לפני ראש השנה? האם מותר היום לקשור את הענפים החדשים שיוצאים כך שהענף יכוון למקום מסוים? תודה מראש, תודה.
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' נכון, כיוון שהעץ היה בקרקע ולאחר מכן היה בעציץ נקוב על קרקע א"כ הוא כאדמה כל הזמן ולא הייתה נטיעה חדשה, ולכן זה שהוכנס לקרקע שבועיים לפני ר"ה אין כאן גריעותא. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ