ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בצל פרווה שטוגן במחבת חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ו מרחשון תשע"ו

בצל פרווה שטוגן במחבת חלבי


הרב יוסף אפריון

שאלה:
שלום,
בצל שנחתך על ידי סכין פרווה וטוגן במחבת חלבי. האם אפשר להכין איתו פשטידה פרווה בתנור בשרי בלי כיסוי?
מה הדין לכתחילה ומה בדיעבד?
תודה

תשובה:
שלום

לכתחילה אין לאפות עם בצל זה פשטידה בתנור בשרי.

בדיעבד אפשר לאכול את הפשטידה מכמה טעמים. [תנור אינו בן יומו, רוב הפשטידה אינה בצל, הבצל קיבל טעם חלב מהמחבת אבל אינו מוגדר לכל הדעות כחלבי ממש, הבצל טוגן ועכשיו כבר אינו חריף, ועוד טעמים]

הרב יוסף אפריון

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il