• שאלות כלליות

הוצאת ציציות בחוץ

הרב יצחק בן יוסף

ט"ו מרחשון תשע"ו
שאלה
קראתי במשנה ברורה בהלכות ציצית על עניין הוצאת הציציות החוצה ולא בתוך הבגד וכך כתב: "יראהו - כמה דכתיב וראיתם אותו וזכרתם וגו’ ואותן האנשים המשימין הציצית בהמכנסים שלהם לא די שמעלימין עיניהם ממאי דכתיב וראיתם אותו וזכרתם וגו’ עוד מבזין הן את מצות הש"י ועתידין הן ליתן את הדין ע"ז..." האם הרב התכוון גם לספרדים, הנוהגים ללכת עם ציציות בפנים, בכך שאמר ש"עתידים לתת על זה את הדין?
תשובה
אלו שנוהגים על פי הזוהר - מנהגם שונה. כוונת המשנה ברורה נאמרה לאלו המתביישים להראות את יהדותם. ולא מסיבה אחרת.