• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חנוכה- עד שריחם עליהם ה’

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח כסלו תשע"ו
שאלה
שלום רב ושלום לרב "..וצר להם לישראל מאד מפניהם ולחצום לחץ גדול, עד שריחם עליהם אלהי אבותינו והושיעם מידם והצילם, וגברו בני חשמונאי הכהנים הגדולים והרגום, והושיעו ישראל מידם..." אני תמה על הלשון "עד שריחם עליהם" האם יש אפשרות שהקב"ה לא ריחם על ישראל עד הזמן הזה שניוושעו?
תשובה
שלום רב: הקב"ה נוהג עימנו גם במידת הדין וגם במידת הרחמים. גם כשנוהג עימנו במידת הרחמים לפעמים נוהג עימנו במידת רחמים גדולה ולפעמים במידה מועטת. כאן כדי להנצל מהיוונים היה צריך מידת רחמים מרובה. כל טוב