4 שיעורים

סיפורים נוספים מהקיבוץ תצא תורה
הרב היה המום. באותם ימים החזרה בתשובה הייתה תופעה נדירה ביותר. לאחר שנוכח ברצינותו של הצעיר, שלף מתוך ארון הספרים קיצור שולחן ערוך ואמר: "עשה ככל הכתוב בספר הזה!"

תשובה בית חרושת של תשובה
הרב לא חשב פעמיים, ניגש ליהודי הנכבד ואמר לו: "ר' יהודי, מה אתה עושה במקום הזה?! מה לך ולאומן?!"

תשובה שערי תשובה
גדעון דיבר בהתרגשות. הוא לא האמין בחלומותיו הוורודים ביותר שישב מול הרב שלום ויספר לו בהתלהבות על משחק הכדורגל, שכה אהבה נפשו. ר' שלום אמר בארשת תמימה: "אבל מה החוכמה להכניס כדור לתוך השער?! בוא נלך ביחד למגרש, ואראה לך איך אני בועט לתוך השער עשרים כדורים בדקה!"

סיפורים נוספים הצגת תכלית
שני מלאכים תופסים בו משני צדיו, מרחפים באוויר וטסים עמו לבית דין של מעלה. שם מתחילים לחקור אותו על כל מעשה שעשה, והוא חושב לעצמו: מה אענה על כל דקה של בטלה? מה יהיה בפי על תפילה שלא בכוונה? אין לי מה לומר... ואז הוא שומע כרוז שמימי: "מי שיש לו ללמד זכות על ישראל מאיר, יבוא וילמד!"