x
x
סינון על פי מדיה
סינון על פי אורך שיעור
  • כללי
7 שיעורים
  • undefined
    40 דק'
    ישיבת בין הזמנים - קיץ תשפ"ב

    חשיבות לימוד התורה

    תנ"ך - גילוי הסגולה של עמ"י. הקשר של עמ"י והקב"ה. מדוע אהבה רבה קודמת לק"ש? מעלת קיום המצוות בארץ ישראל.

  • undefined
    1:20
    עניני החג

    אסתר בברכות התורה

    ארבע דרגות בנס של אסתר- א. הצלה. ב. בריחה מהרע. ג. חיבור לתורת ה'. ד. הבחירה הטוטאלית בעם ישראל

  • undefined
    40 דק'
    עניני החג

    פורים וקבלת התורה

    למה ההצלה מהגויים בגלות היא סיבה לחג גדול יותר מקבלת התורה? למה הדבר נקרא קבלת תורה מ'רצון' אם היה לנו מלך קשה כהמן?

  • undefined
    1:11
    הלכות תשעה באב

    מצוות תלמוד תורה לאבל ובתשעה באב

    לימוד תורה אפשרי באבל וב-ט' באב. ברכת התורה במצבים אלו; החיוב ללמוד את הלימודים המותרים.

  • undefined
    הדרכות כלליות

    בין רב לתלמידיו

    במקומות רבים כתוב על החיוב לכבד תלמידי חכמים. האם הכבוד דורש מרחק נפשי בין התלמיד לרב או שהדבר העיקרי הוא יצירת קירבה ומגע בין הרב לתלמידיו? למי עלינו לתת כבוד, וכיצד זה מתבטא? בדור הגאולה, תשרה החוצפה - האנטיתזה לכבוד.

  • undefined
    1:12
    לימוד בעיון

    דרכי לימוד בגמרא

    הסבר דרכי לימוד בגמרא ובעיון. שתי אפשרויות בהבנת המשנה "בן חמש שנים למקרא…". פער הדורות משפיע על שיטת הלימוד. הלימוד תלוי בנפש האדם. דרכים ליישום הדרכת חז"ל ללמוד בקיאות.

  • undefined
    הדרכות כלליות

    חיי עולם וחיי שעה

    בשיעור זה מברר הרב האם נכון, וכיצד הדבר אפשרי, להיות שקועים בלימוד התורה, ויחד עם זאת להיות מחוברים נפשית ומעשית עם מה שקורה לעם ישראל בתקופה קשה זו.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il