4 שיעורים

בימה תורנית איך לרומם את החופש הגדול?
החופש הגדול בפתח וההורים במתח. כיצד יעברו החודשיים הקרובים, האם בהתרוממות והחלפת כוחות חיובית, או שמא חלילה...? בנושא אקטואלי זה עוסקת הקומה התורנית השבוע.

בימה תורנית איך מתכוננים לחופש?
פעם, בסוף הקיץ, פגשתי אדם אחד ושאלתיו - נו, עשית חופש? חופש? הוא ענה לי בתמיהה, זה משהו של ילדים, לא? בימים הקרובים יוצאים בהדרגה תלמידי הישיבות התיכוניות והאולפנות, תלמידי בתי הספר ותלמודי התורה לחופשה. האם אכן חופש הוא משהו ילדותי או שמא יש דרכים להפוך את החופש למנוף של חוויה וצמיחה?

זהירות בדרכים מהו הפתרון התורני לאסון תאונות הדרכים?
השעה 19:00. ברגע זה מתחילה תפילת מנחה בבית הכנסת, ואני רק בכניסה לעיר. אני לוחץ על דוושת הגז, ומדהיר את המכונית במהירות גבוהה מן המותר בכביש עירוני. לפתע - קופץ מולי ילד לכביש. ברקס זריז, והמכונית נעצרת בחריקה בשנייה האחרונה. אחד השכנים יוצא למרפסת, ושואג עלי: "תגיד - מי נתן לך רשיון נהיגה? אתה, דתי אתה? אולי תשאל את הרבנים שלך - מה הפתרון של התורה לתאונות הדרכים"?

טיולים וטרמפים דיני טרמפים
הרב שמחה שטטנר על חילול ה' בנסיעה בטרמפים, טרמפ לחץ ובנות בטרמפים; הרב הרב דוד דודקביץ על איסור ייחוד בנסיעה חשוכה והרב דב ליאור שליט"א על דיני קדימות בטרמפים.