• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

מזון כלבים ללא גלוטן בפסח

הרב עזריה אריאל

י"ג ניסן תשע"ז
שאלה
שלום רב! אנחנו מאכילים את הכלב שלנו באוכל מיוחד שהוא ללא גלוטן או דגנים זה כתוב במפורש על האריזה וברשימת הרכיבים האם מותר להאכיל באוכל זה בפסח? (לאוכל קוראים אקנה לייט אנד פייט) בתודה מראש וחג פסח כשר ושמח
תשובה
שלום לכם! מותר להאכיל בעלי חיים באוכל זה. גם אם התערב בו חמץ כלשהו, אין בו איסור "בל יראה ובל ימצא" מכמה סיבות: א. אין בו ממשות אלא לכל היותר טעם כלשהו (ראו שו"ע הרב סי' תמב, קונטרס אחרון סק"ו). ב. מן הסתם אינו ראוי למאכל אדם וגם לא להחמיץ בו דברים אחרים, ולכן הוא מותר בתערובת (שו"ע סי' תמב סעיפים א וד, ואין כאן המקום להאריך בנקודה זו, שבתנאים אלו גם מה שראוי למאכל כלב כבר אינו חמץ). ואמנם הוא עדיין אסור באכילה לאדם, אבל אין כל חשש שיאכלו ממנו. ומכיוון שמותר לקיימו מותר גם ליהנות ממנו על ידי מכירה לגוי או האכלה לבעל חיים וכדומה (שו"ע הרב סי' תמב סכ"ד).