ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

כלים והכשרתם | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ה תמוז תשע"ז

כלים והכשרתם


הרב יצחק בן יוסף

שאלה:
שלום כבוד הרב, אני חייל המשרת בצהל. ישנו מטבחון חלבי קטן אצלנו, שיש בו כירה חשמלית, מחבת טפלון וטוסטר. אין חשש שהכינו בו דברים בשריים. אבל יש חשש שהכינו בו בשבת חיילים שאינם שומרי תורה ומצוות.
השאלה שלי היא כזו:
א. האם יש להכשיר את הכלים לפני השימוש?
ב. מה בדבר כלי הבישול (כף בישול מעץ וכו׳) ?
ג. האם מחבת טפלון מספיק ליבון קל, במידה וצריך להכשיר? כיצד יש להכשיר את הטוסטר במידה וצריך? האם היחס הוא כאל כלי שבושלה בו טריפה?

תשובה:
א. אינך צריך להכשיר את הכלים: מפני 1. שדעה זו נפסקה אומנם במשנה ברורה להכשיר כלים אך היא שנויה במחלוקת. יסוד המחלוקת היא הבנה ברשב"א, שהמגן אברהם אומר שצריך להכשיר ואילו כף החיים סובר שלא צריך להכשיר כלים.
2. גם לדעת המצריכים הכשרת כלים, דעתם לגבי מסעדות וכדומה אשר מבשלים לקהל הלקוחות וכול מי שבא לקנות מהם,בעלי המסעדה המבשלים בשבת בישלו עבורו, ולכן אף שקונה ביום שלישי הכלים צריכים הכשרה, בשונה ממסעדה החיילים במוצב שבישלו בשבת, אינם עושים זאת עבורנו ולרצוננו ואף נגד דעתנו ולכן הבלוע בכלי אינו אסור לכול הדעות ולא צריך להכשיר הכלים (ילקוט יוסף ,משיב מלחמה)
ב-ג אותו כנ"ל.
ה' יצליח דרכך


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il