• שנת האבל על הורים

השתתפות אבל בברית מילה וסעודת מצוה

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ב סיון תשע"ח
שאלה
האם אבל יכול להשתתף בברית ובסעודה, ומה הדין אם יש מוזיקה? תודה מראש לכבוד הרב
תשובה
בברית עצמה מותר להשתתף. אולם אין להשתתף בסעודה. יש שמקילים ליוצאי ספרד להשתתף בסעודה כשאין בה מוזיקה וריקודים (יעו' ילקו"י אבלות ל"ח, ז אולם בסע' כה כתב שנהגו להחמיר). כאשר יש חשש שבעלי השמחה יפגעו ניתן להקל להשתתף לזמן קצר (ראה ערוה"ש שצ"ה, ה'). ככלל, כאשר אבל יכול להשתתף באירוע, אם יש רק מוזיקה שקטה ברקע והאבל לא מתכוון להנות ניתן להקל. (ראוי לציין שהגר"א נבנצל רבה של העיר העתיקה מתיר לאבלים להשתתף בסעודות מצוה לאחר שבעה גם אם יש כלי זמר ובתנאי שהאבלים לא ירקדו ולא ישירו, יעו' בספר הנפלא מהעולם ועד עולם עמ' 185 הערה 56). בשורות טובות הרב נועם דביר מייזלס