להחליף כיס התפילין מרש"י לר"ת

הרב נועם דביר מייזלס

כ סיון תשע"ח
שאלה
שלום לרב! האם אני יכול להחליף באופן זמני בין כיסי התפילין שלי, יש לי רש"י ור"ת? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה! ניתן להקל בדבר כשיש צורך, ובמיוחד כשהדבר נעשה באופן זמני. להרחבה: מבואר בביאו"ה ל"ד ד"ה "שתי זוגות" שכיון שהתפילין מכוסות בקופסא, הכיס החיצוני הוא רק "תשמיש דתשמיש", ומש"כ בביאו"ה מ"ב ד"ה משל ראש, הכוונה לחוש לכתחילה למש"כ הב"ח בשיטת רש"י דמקום הקשר והיו"ד הוא ג"כ קדושה בפני עצמה, ודכמו דין הפרשיות. כמו"כ ניתן לצרף כאן את דברי המשמרת שלום (סי' ו',ו') שהדבר נעשה לזמן קצר ולא בקביעות לא חל בזה הורדה בקדושה עיי"ש. בברכה. הרב נועם דביר מייזלס