• יארצייט ואזכרה

הקדמת אזכרה בשלושה שבועות

הרב נועם דביר מייזלס

כ טבת תשע"ט
שאלה
שלום, האם ניתן להקדים את אזכרתה של אימי ב-א’ אייר, לימים של לפני הפסח- כמעט שלושה שבועות? אני אינני מתגוררת בארץ, אני יכולה להגיע לתקופה של כשבועיים, ואשמח להיות גם בליל הסדר בארץ. האם יש טעם לפגם בדבר? תודה.
תשובה
בס"ד שלום וברכה. בניסן נוהגים לא לעלות לקבר. לכן בנידון השאלה יש להקדים את העלייה - לערב ר"ח ניסן. העלייה לקבר אינה מעכבת את האזכרה, ולכן ניתן לקיימה בכל מקום (ד"ת סעודה וכד') בתאריך - א' אייר. אשמח לפרט יותר, אולם חסרים מעט פרטים; האם יום הפטירה המדוייק של אמא ז"ל הוא א' אייר והאם אתם תוך השנה לפטירתה, האם מנהגכם כספרדים או כאשכנזים. בשורות טובות, הרב נועם דביר מייזלס