• שאלות כלליות

עקירת עץ פרי שכנראה לא מתפתח

מכון התורה והארץ

ה אייר תשע"ט
שאלה
בגינתנו עץ רימונים .מזה מספר שנים שפחרות העץ היו נגועים בזבוב הים התיכון . ורובם המוחלט לא נאכל. קצצנו את הענפים עד לגזע לפני כשנתיים ומאז נראה שהעץ לא מצליח להוציא פירות או להתפתח כראוי בכלל. י באפשרותי לשלוח תמונה לרב על מנת שיראה את מצב העץ כיום. כמו שזה נראה לי ייקח זמן לעץ להתפתח כראוי אם בכלל והאם העץ יישאר נגוע בזבוב הים התיכון . כמו כן העלים מלאים בכנימות . האם מותר לעקור עץ זה ולשים במקומו רימון אחר או עץ פרי אחר . כבר שנתיים או שלו שהעץ לא נותן פירות בגלל גודלו או כל סיבה אחרת
תשובה
בס"ד שלום וברכה א. כדאי לשאול אגרונום או גנן מקצועי מה קורה בעץ. ב. אם העץ לא מניב שנתיים ולא ברור שיניב בעתיד, אפשר לעקרו ולשתול אחר. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ