• הנחת התפילין

טעות במספר הכריכות בתפילין

הרב אלישיב קפקה

ג סיון תשע"ט
שאלה
שלום כבוד הרב, לאחרונה התחלתי להניח תפילין אך הבנתי שלא עשיתי שמונה סיבובים (כולל החצי סיבוב) על הזרועה, אלא רק שבעה סיבובים כולל החצי סיבוב האם יצאתי ידי חובה ומה הדין? תודה מראש
תשובה
בס"ד שלום וברכה, אשריך שאתה זוכה להניח תפילין, מצווה כה יקרה! יצאת ידי חובת המצווה. כריכת הרצועות הוא מנהג שכבר כתוב בשולחן ערוך ולכן כך יש לעשות. אמנם אינו דין גמור ולכן בכל מקרה יצאת ידי חובה. הספרדים נהגו לעשות שמונה כריכות כולל החצי סיבוב, היינו שבע כריכות שלימות. האשכנזים נהגו לעשות שבע כריכות כולל החצי סיבוב, היינו שש כריכות שלמות. להרחבה ראה שולחן ערוך אורח חיים סימן כז סעיף ח; ילקוט יוסף סימן כה סעיפים עו-עז. שבת שלום וחג שמח, הרב אלישיב קפקה