• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

ישיבה לבעלי תשובה

הרב יצחק גרינבלט

ט תשרי תש"פ
שאלה
שלום כבוד הרב אני בן 32 גר בפתח תקווה מעוניין ללמוד בישיבה עם זיקה לתורתו של רבי נחמן הבן איש חי
תשובה
בס"ד שלום רב. שמחתי מאוד לשמוע שאתה מעוניין ללמוד בישיבה. בפרט בישיבה עם זיקה לתורתו של רבי נחמן מברסלב, שהיה צדיק עצום ותורתו נפלאה ומיוחדת מאוד. וכן ללמוד את תורתו של רבנו הבן איש חי שהיה מגדולי ישראל בדורות האחרונים. לצערי בשל הקיצור הרב שכתבת את הדברים אינני יכול לדעת עליך כמעט כלום, ולכן אשמח שתכתוב שוב ותרחיב יותר על עצמך. לדוגמא ישנם אנשים שהם חוזרים בתשובה, והם עדיין בתהליך החזרה בתשובה שלהם, ולאנשים כאלו אני מאוד ממליץ על ישיבת אש קודש ברמת גן, שיש המון זיקה לרבי נחמן מברסלב, והיא מקום מאוד נחמד שיכול לתרום רבות לחוזרים בתשובה. אך אם מדובר באדם שגדל בתור אדם דתי, בשבילו השאיפה תהיה להפנות לישיבה אחרת, כמו לדוגמא ישיבת ההסדר רמת גן, או ישיבת רמת השרון, שבהן יש שילוב משמעותי של תורתו של רבי נחמן מברסלב. כמובן חשוב לי דעת אם יש לך אפשרות נגישות להגיע למקומות מחוץ לפתח תקוה, שאם לא אנסה לבדוק בשבילך מקום בפתח תקוה. לכן אנא חזור אלי וכתוב לי מעט יותר פרטים ואוכל לכוון אותך למקום שיתאים לך באופן הטוב ביותר. בברכה הרב יצחק גרינבלט.