• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדף היומי וסיום לימוד ומסכת

סיום ש"ס משניות שנלמד ע"י לומדים רבים במשך שנה לעילוי נשמה

הרב דוד חי הכהן

ח תמוז תש"פ
שאלה
שלום רב 1. האם אפשרי לעשות סיום (הדרן וקדיש) על ש"ס משניות שנלמד ע"י לומדים רבים? 2. אם התשובה היא כן, מה הנוסח שיש לומר? 3. האם יש עדיפות למשהו מהלומדים? 4. אם אומרים במעמד האזכרה בלאה"כ את משניות השם ומשניות "נשמה", האם ניתן פשוט לומר את ההדרן אחריהן, או שצריך לסיים דווקא מסכת? בברכה
תשובה
1. אותו נוסח שאומרים בסיום מסכת אלא שיש לומר שישה סדרי משנה במקום מסכת פלונית. 2. מי שהתאמץ בארגון הדבר או מי שלמד יותר מסכתות מאחרים. 3. רצוי לומר את ההדרן אחרי סיום מסכת ולא אחרי משניות נשמה ואחרות