• שבת ומועדים
  • מוקצה

טלטול גדר לאילוף כלבים בשבת

הרב יצחק בן יוסף

ו אדר תשפ"א
שאלה
שלום רב, כחלק מאילוף הכלב שברשותנו אנחנו תוחמים את האזור שבו מותר לו להיות בגדר אילוף. ביום אנחנו מוציאים אותו לגינה ותוחמים את אזור המלונה שלו, ובלילה אנחנו מכניסים את גדר האילוף ותוחמים את המזרן שעליו הוא ישן כדי שילמד ויתרגל לאזור שלו ולא לשאר האזורים בבית ובגינה. (כל זה כחלק מהאילוף עם מאלף כלבים). האם בשבת מותר לנו להכניס ולהוציא את גדר האילוף מהבית לגינה כפי שאנו עושים כרגע? תודה ושבוע טוב, מאיר
תשובה
אין בכך איסור, כמו דלת. ואם הגדר מוקצה בכל אופן מותר לצורך גופו או מקומו.