ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט
שאל את הרב הלכה כלים והכשרתם

חלבי בשרי ותנור לפסח

הרב נועם דביר מייזלסי"ג ניסן תשפ"א
11
שאלה
שאלה קצת מסובכת: אתמול חיממנו בתנור החלבי פיצה, בתנור היו בטעות גם הרשת החלבית וגם הרשת הבשרית. אנחנו לא מבשלים על הרשת, אלא רק בתבניות. (הרשתות תמיד בחלל התנור, אבל לא מניחים עליהן את האוכל) מה דין הרשת החלבית? ומה דין הרשת הבשרית? בנוסף, מכיוון ששכחנו שלא עברו 24 שעות, הכנסנו את שתי הרשתות לתנור *שכבר הוכשר לפסח* ובתוכו תבנית של פסח והפעלנו על חום גבוה למשך שעה על מנת ללבן אותן. האם צריך לחזור על הליבון הזה עוד פעם? האם התנור כבר לא כשר לפסח? כמו כן, מה הדין של התבנית הכשרה לפסח?
תשובה
שלום וברכה לשואל היקר! א. כל רשת נשארה כמינה, כיון שכלי/ברזל אינו בולע ומפליט ללא נוזל שמחבר בינו לבין הכלי השני. ב. התנור כשר לפסח וכן התבנית. בברכת פסח כשר ושמח,
עוד בנושא כלים והכשרתם

לא ניתן להעביר הודעה לרבנים באמצעות מערכת התגובות. לחץ כאן להעברת שאלתך לרב.

את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il