להתגלח בספירת העומר לרפואה

הרב נועם דביר מייזלס

ו אייר תשפ"א
שאלה
שלום הרב. האם מותר להתגלח בספירת העומר למי שיש לו פצעים כשהוא מגדל זקן וזה מצער אותו?
תשובה
שלום וברכה. כיון שהגילוח נעשה לצורך רפואי - ניתן להקל. מקורות: בחמודי דניאל (הובא בפת"ש ש"צ סק"ב) כתב שאדם אבל בתוך ל' יום לאבלותו שנצרך מאד לספר את שערות ראשו כדי לעשות רפואה לקרקפתו, מותר. והוא הדין לעניין גילוח בחול המועד. ע"כ. וכל שכן לנידון שאלתנו (שהרי בספירת העומר מדובר על אבלות ישנה), שכיון שיש צורך רפואי, הדבר מותר. כמובן שאם אפשר להתגלח באופן כזה שהדבר לא יהיה כל כך ניכר, עדיף. בברכה נאמנה,