כיצד להגיב כשאחותי מבזה את אבי?

הרב חגי לרר

כ"ו אייר תשפ"א
שאלה
שלום, אחותי ממש מבזה את אבי ואיני יודע כיצד לנהוג . אבי חולה ובבית חולים ואחותי מבזה אותו ולא מתנהגת בו בכבוד. היא אומרת שהיא תבוא לבקרו אך מאחרת או לא באה. לא מכבדת אותו דואגת לו ורק מחפשת לברוח ממנו. הוא עבר ניתוח גדול והיא לא בא לראותו לא לפני ולא אחרי. אני חושש להכנס איתה לעימות גדול מתוך ידיעה שהדבר יעציב את הוריי אך זה ממש אוכל אותי מבפנים, ומעורר בי רגשות של זעם ושנאה כלפיה וכלפי בעלה. אני אפילו אמרתי לאשתי שאני מקווה שאלוקים ישלם לה כגמולה , למרות שלא הייתי רוצה לראות משהו רע פיזית קורה לה מפני שהיא עדיין הבת של הוריי . כיצד עלי להתנהג במצב כזה? אני ממש נקרע מבפנים .
תשובה
שלום וברכה, ממש מובן הקושי שלך. זה בהחלט מתסכל. האם שיחה עניינית בארבע עיניים יכולה לעזור? לא ממקום של ביקורת אלא מתוך רצון לשמוע ולהטיב . ואולי אם תגיע ממקום נקי ולא כועס לשיחה. מתוך רצון לעזור לה , אולי יש איזו בעיה אמיתית שיושבת עליה? אני חושב בהחלט ששיחה כזו יכולה לקדם משהו. בכל אופן, אם לא עזר , אני מציע לך לעזוב את נושא הזה ביחס לאחותך. זה עיניינה מול אביך. אחריות שלה ולא שלך. אם אתה לא יכול לעזור בזה, קח תעד אחד אחורנית ותעשה אתה מה שתוכל על מנת לסייע לאביך ולהקל ממנו את חוליו. בלי שום כעס או ביקורת עליה. זו ההתנהגות שלה ואחריות שלה. שיהיו בע"ה בשורות טובות ורפואה שלמה בקרוב.