• שאלות כלליות

נקרע בין ההורים והאשה

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

ו אייר תשס"ז
שאלה
אני רוצה להעלות בעיה שיש לי עם אשתי הטריה. אני רוצה שנלך מדי פעם בשבתות להורי. אך אשתי מקפידה מאוד בעניין הכשרות (רק בד"ץ) וטבילת כלים ועוד הקפדות בנושא השבת, הורי פחות מקפידים למרות שגם הם טבלו את הכלים וכמובן שומרי שבת. לאשתי קשה מאוד ללכת למקום שהיא לא בטוחה בו, היא טוענת (ואני בהחלט מכבד אותה על כך) שהיא לא רוצה "לרדת" בקיום המצוות. קשה לי מאוד, מכיון שהורי מאוד היו רוצים שנבוא, קל וחומר שלפני החתונה היא לא אמרה לי שיהיה לה קשה ללכת להורי. אני פשוט נקרע בין שניים. ניסיתי ועדיין אני מנסה לקבל ממנה תשובה החלטית בנושא, אני מתפלל בלב נשבר לתיקון המצב, ואשמח לקבל עצת הרב.
תשובה
הטוב ביותר להיות גלויים ולהסביר להורים את הקושי שלה לוותר על כל מה שהיא התרגלה במשך שנים, ואם ההורים ירצו להתאים את עצמם בעת הביקורים שלכם ולעשות שהיא תרגיש טוב. זה יהיה הפתרון הטוב ביותר. אם ההורים לא יראו בעין יפה את התנהגותה. אני מציע לא להכנס למתחים עם האשה אלא לכבד את רצונה ולחזק את הקשר ביניכם אף שזה גורם למיעוט כיבוד הורים. אתה צריך להסביר להורים שאין אתה מוותר על כיבודם אלא זה מצב זמני ובמשך הזמן תמצא הדרך איך גם לכבד את ההורים ולהחזיר להם כפל כפליים.