קדיש יתום לאשכנזי שמתפלל בבית כנסת ספרדי

הרב יצחק בן יוסף

י"ז אייר תשפ"א
שאלה
שלום רב, אבי שנפטר היה ממוצא אשכנזי, אמי ממוצא ספרדי. אני מתפלל במהלך השנה האחרונה בבית כנסת מרוקאים. לקראת תום י"א חודש לפטירה, האם לעשות אזכרה ועליה לקבר כעת (בתום י"א חודשים) , להפסיק לשבוע אמירת קדיש ולהמשיך אח"כ עד תום י"ב חודש, או לנהוג כמנהג האשכנזים, להפסיק אמירת קדיש ולעשות אזכרה התום י"ב חודשים?
תשובה
יש גם מעטים בין האשכנזים שעושים הפסקה לשבוע. לגבי אזכרה ועליה לקבר הספרדים נהגו לעשות אזכרה גם ב11 חודש וגם ב12. עולים פעמיים, ומקיימים ברכות בשני התאריכים. אפשר לעשות בשניהם ובעיקר ביום השנה. שלא תדע צער ,מהשמיים תנוחם.