שרשרת עם תמונת בית המקדש

הרב נועם דביר מייזלס

כ"ו כסלו תשפ"ב
שאלה
האם כדאי ללבוש שרשרת כזו או שיש בכך זילות בכבוד המקדש? ואם כן לקנות- האם צריך להסתירה בשירותים?
תשובה
שלום רב. את יכולה לענוד שרשרת כזו, וכדוגמת תכשיט ירושלים של זהב, שקנה רבי עקיבא לאשתו רחל. ואדרבא יש בכך מעלה שזכרונו של בית מקדשנו לא תשכח מלבנו. אם אכן זה נותן לך הרגשה של זילות למקדש, מן הראוי לכסות שרשרת כזו כאדר נכנסים לשירותים, אך מעיקר הדין אין בעיה (יעויין בשו"ת שבט הקהתי חלק ב' סי' ג' אות ב' גבי תמונת צדיקים). בברכה,