• תורה, מחשבה ומוסר
  • יחס לספרים שונים

ספרי מהראל צינץ

הרב דוד חי הכהן

י"ח אייר תשפ"ג
שאלה
האם זה באמת יעזור לי ללמוד יותר טוב אם אתן תרומה למפעל המהראל צינץ?
תשובה
אינני מכיר את מפעלו של מהרא"ל צינץ זצ"ל אבל על פי הידוע היה אדם גדול והעזרה להוציא את דבריו לאור היא זכות גדולה שבוודאי תעורר סנגוריא על כל העוזר למפעל. בפרט שהרב הדגול הבטיח שיעתיר בשמים למען העוזר להוצאת ספריו. אין חסד גדול יותר עם תלמידי חכמים מאשר העזרה לגלות את תורתם ברבים. ועל זה תחול הברכה שברכו את רות על החסד שעשתה עם החיים והמתים.