• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

הפרדת תיון כפול בשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ד כסלו תשס"ו
שאלה
בתה ויסוצקי, למשל, ישנה שקית תיונים מחוברת, שבעצם ניתן להפרידה ולהשתמש בשתי שקיות תה. האם מותר בשבת להפריד את השקית המחוברת, או שיש להכין זאת מראש ביום שישי?
תשובה
נראה לי שהדבר מותר, מפני שאינך יוצר פה דבר חדש, כמו שמותר להפריד את גביעי הלבן אחד מהשני בשבת, משום שאינך יוצר דבר חדש (רק צריך להזהר שלא יהיה שם כתב). ומעבר להפרדה המותרת, יש להקפיד להכין את התה באופן המותר בשבת, שלא יעברו על איסור תורה של מבשל.