שאל את הרב

  • משפחה, ציבור וחברה
  • במהלך ההריון

אשה בהריון שמקיאה

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"ד שבט תשס"ו
שאלה
אשה בהריון שהקיאה לאחר מאכל בשרי, האם צריכה לחכות 6 שעות כדי לאכול מאכל חלבי?
תשובה
יש שני טעמים מדוע צריך לחכות שש שעות. הטעם הראשון הוא מפני שיש שאריות של בשר בין השיניים, והטעם השני הוא שהבשר הבלוע בבטן מושך טעם בשר בפה עד שש שעות מאכילתו. לפי הטעם הראשון, גם אישה שמקיאה את הבשר צריכה להמתין משום בשר שבין השיניים, ואילו לטעם השני לא תצטרך להמתין. למעשה אנחנו מחמירים כשתי השיטות, אבל לאישה בהריון נראה למעשה להקל שלא תצטרך להמתין שש שעות אם הקיאה את מה שאכלה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il