שאל את הרב

  • הלכה
  • שאלות כלליות

עוגה בציפוי שוקולד שהכינו בכלי חלבי

undefined

הרה"ג דוב ליאור

כ"א שבט תשס"ו
שאלה
הרב ענה לגבי סיר חלבי לבשל בו שוקולד לזיגוג עוגה פרווה שתוגש בארוחה בשרית, האם חובה שהסיר לא יהיה בן יומו או לא? "שלכתחילה צריך שלא יהיה בן יומו אבל אם כבר הכינו את הציפוי, מותר למרחו על העוגה". אך האם מותר לאכול את העוגה בארוחה בשרית, האם אין השוקולד בחזקת חלבי?
תשובה
אם אין טעם חלב, מותר.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il