ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

עוגה בציפוי שוקולד שהכינו בכלי חלבי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"א שבט תשס"ו

עוגה בציפוי שוקולד שהכינו בכלי חלבי


הרה"ג דוב ליאור

שאלה:
הרב ענה לגבי סיר חלבי לבשל בו שוקולד לזיגוג עוגה פרווה שתוגש בארוחה בשרית, האם חובה שהסיר לא יהיה בן יומו או לא? "שלכתחילה צריך שלא יהיה בן יומו אבל אם כבר הכינו את הציפוי, מותר למרחו על העוגה". אך האם מותר לאכול את העוגה בארוחה בשרית, האם אין השוקולד בחזקת חלבי?

השאלה נשאלה בהמשך לשאלה "בישול פרווה לארוחה בשרית בכלי חלבי לא בן יומו"

תשובה:
אם אין טעם חלב, מותר.

שוכתב משו"ת טלפוני

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il