• שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

פח זבל בפסח

הרה"ג יעקב אריאל

י"ד ניסן תשס"ו
שאלה
לגבי פח זבל ביתי פרטי- האם יש לחשוש לבליעת טעם חמץ רותח שהיד סולדת בו שהושלך לשם ולמכור את הבליעות או אפילו את גוף הפח זבל עצמו לנוכרי לפני הפסח? כמובן, לאחר נקיונו הפשוט מכל פירור. מה הדין במקרה של חמץ חם שאין היד סולדת בו לעניין בליעתו בפח הזבל? האם משנה מאיזה חומר עשוי פח הזבל לעניין בליעה זו?
תשובה
כלי שבלע חמץ אפילו כלי חרס ונוקה היטב אינו חמץ ומותר להשהותו במקום סגור.פח אשפה מכל סוג שהוא יכול להישאר במקומו כי אין שום חשש שאנשים יאכלו ממנו בפסח מה גם שהוא מחוץ לבית במקום הפקר וגם אם לא ניקוהו אין עוברים עליו בבל יראה ובל ימצא.