• חוץ לארץ

יציאה מא"י בזמנים אלו

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ד ניסן תשס"ו
שאלה
התקבלתי להדריך במחנה קיץ בארה"ב שמעודד עלייה לארץ. אני מכיר הרבה אנשים שעלו לארץ בעקבות המחנה הזה. נושא העלייה לארץ קרוב לליבי מכיוון שהוריי הם עולים בעצמם (אני ב"ה ובעז"ה נולדתי בארץ) זמן ההדרכה הוא במשך חודש אחד. (בעניין הכספי אני אפילו מפסיד הרבה כסף אם אני יוצא למחנה אבל בגלל כסף לא מוותרים על דברים חשובים). בנוסף אני פעיל בכל עניין א"י (הקמת מאחזים, התנגדות לפינויים וכו’) וכעת כשחרב חדה מונפת על צווארה של ארצנו הקדושה קשה לי אפילו לחשוב שאני ישהה בחו"ל בזמן שבארץ אחיי נלחמים על ביתם. רציתי לדעת האם הרב יכול להורות לי האם יש היתר בכלל לצאת מהארץ בשביל דברים כאלה, ומה יותר חשוב?
תשובה
מותר לצאת לחו"ל למען ארץ ישראל. ואם אתה יוצא רק למטרה זו יש בזה המצוה.