• מחשבים ואינטרנט

שותפות באתר חילוני

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ח ניסן תשס"ו
שאלה
יש לי תחביב, ויש לו פורום מקצועי באתר חילוני. יש לי סינון לפי מילים וכן סינון פרסומות, כך שאין סיכוי שאני אגיע לדברים רעים. לאחרונה, הציעו להקים אתר בנוסף לפורום, והתנדבתי לעצב אותו, כיון שאני יודע קצת. האתר אינו בהכרח יפעל בשבת, כמובן. א. האם יש לדרוש תאריך עברי? ב. האם מותר לי לאשר תמונות שהועלו בשבת (במידה ואהיה עורך)? ג. האם מותר להיות שותף באתר כזה, שהרי מטרתו אינה שלילית?
תשובה
א. אין ספק שצריך לדרוש שיהיה גם תאריך עברי כשם שהשפה צריכה להיות גם עברית. ב. אין ליהנות מדבר שנעשה ע"י חילול שבת, עליך גם להימנע מכל סיוע לחילול שבת. אומנם אינך אחראי למי שיכנס לאתר בשבת אך אסור לך לסייע בכך. ג. אם אין באתר תכנים שליליים מותר.