- הלכה
- מחשבים ואינטרנט
שאלה
שלום וברכה, אתן קצת רקע לגבי צדדי השאלה שבכותרת:
מצד אחד, הפרסומות שביוטיוב הן בעצם (למיטב הבנתי) התשלום בעבור השימוש באתר. הכסף מהפרסומות מועבר לחברת יוטיוב וגם ליוצרי הסרטונים עצמם. יוטיוב הבהירו שהם מתנגדים לשימוש בחוסם פרסומות.
מצד שני, יוטיוב נודעת לשמצה בגלל הפרסומות שעל הפלטפורמה שלה. בפרסומות יכולות להיות: הונאה ממונית/וירוסים, פרסומות לא צנועות ואפילו הרבה פרסומות של המיסיון הנוצרי. הם טוענים שהם "מסננים" את הפרסומות שיכולות להיות מוצגות באתר, אבל מניסיון, הם עושים עבודה נוראית.
כך שלמשתמש נותרו האופציות הבאות: 1) לשלם ליוטיוב כסף כדי לא לראות פרסומות (24 ש"ח בחודש...)
2) לשנות את העדפות המשתמש לגבי אילו סוגי פרסומות מעניינות אותו (למרות שספק בעיני שזה יעזור).
3) להתקין חוסם פרסומות.
האם יוטיוב בעצם איבדו את הזכות לקבלת תשלום בגלל שהפרסומות שלהם גרועות כל כך?
תשובה
שלום וברכה,
בדר"כ אתרי האינטרנט הם שירות עסקי, שהמימון שלו הוא על ידי פרסומות. אך יש אתרים שיש צורך לשלם להם כדי שיהיה אפשר להיכנס אליהם. לכן יש לראות את ראיית הפרסומות כתשלום על השרות. ואם בעלי האתר כתבו שאין להיכנס לאתר כאשר מותקנת תוכנת סינון אין היתר למי שיש תוכנה כזו להיכנס. אך אם לא נכתבה הוראה כזו מותר כיוון שתוכנה זו מצויה וידועה ואם לא כתב זאת, סימן שלא מקפיד.
(אף שיש אפשרות לבעלי האתר לחסום כניסה של מי שיש לו חוסם פרסומות איני חושב שזה שהוא לו התקין זאת מוכיח שהוא מסכים שיכנסו שהרי כתב שלא מסכים, אלא שיש לו שיקולים מדוע לא שם, כגון לא להראות ברוטלי.)
לגבי יוטיוב שהיא חברה השייכת לגוגל, כיוון שגוגל הם אלו שנותנים את האפשרות להוריד חוסם פרסומות ולא מגבילים אותם שלא יפעלו על יוטיוב, נראה שאין בזה מניעה.
בברכה,