• שבת ומועדים
  • בגדים וקשירה

בגדי שבת וקשר כפול

הרב שלום אילוז

כ"ט אב תשס"ו
שאלה
האם הבגדים שלובשים בשבת חייבים להיות מיוחדים אך רק לשבת או האם ניתן ללבוש למשל חולצה שלובשים בשבת עם בגדים חגיגיים, וגם ללבוש חולצה זו ביום חול עם בגדים פשוטים כאשר בשבת ניכר שהלבוש הרבה יותר חגיגי? אם אמורים לקשור קשר כפול בבגד (ולא עניבה) אך הוא לא יחזיק ל-24 שעות אלא להרבה פחות, האם ניתן לקשור קשר כזה, (יתכן ובגלל סוג הבד הקשר אף נהיה רופף מעצמו בלי שאתיר אותו או במצב שיש צורך להתיר את הקשר כדי להוריד את הבגד)?
תשובה
בגדי שבת טוב שיהיו מיוחדים לשבתות אבל מותר להשתמש בהם גם לימות חול. לגבי שאלתך על קשר בשבת, במציאות שכתבת מותר לקשור קשר כזה, כיון שלא יחזיק מעמד נחשב כקשר לא של אומן ולא לקביעות.