הנחת תפילין של ימני לשמאלי

הרב יוסף אפריון

א סיון תשע"ד
שאלה
אני שמאלי ומניח על יד ימין אם אני תקוע בלי תפילין של שמאליים ויש רק של ימניים האם זה בסדר להניח איתם? ואם כן אז באיזו דרך להניחם? ועל איזו יד?
תשובה
שלום יש להניח תפילין רגילות וצריך להקפיד שהקשר של היו"ד יהיה לצד הגוף ולכן צריך להפוך את התפילין כך שהמעברתא (מקום מעבר הרצועה) יהיה לכיוון מטה. יש גם להקפיד לכרוך הרצועה היטב שהתפילין יופנו מעט כלפי הגוף כדין, ולא 'יברחו' כלפי חוצה. [באור הלכה כז ד"ה המנהג]