• שאלות כלליות

חזרות רפואיות על בני משפחה

הרה"ג דוב ליאור

כ"א אלול תשס"ו
שאלה
אני לומד רפואה. בתור חזרות המורה שלי אמר לתרגל את החומר על אנשים, ומאחר שאני סטודנט קשה לי למצוא מי שיסכים, המורה אמר לי שאחזור על תרגילים בגוף על בני משפחה. האם מותר לי לעשות תרגילים אלו על אחיות, כאשר במהלכם צריך להרים את החולצה או להישאר עם מכנסיים קצרות? נקודה נוספת היא שבחזרות מסויימות הכאבתי קצת לאמי, האם יש בכך בעייה נוספת או אם היא מסכימה זה בסדר?
תשובה
אין לבצע אימונים אלו על נשים, ובודאי שאסור לך להכאיב לאימך בשום אופן.