• מחשבים ואינטרנט

מה מגיע מתוך קדושה?

הרה"ג דוב ליאור

כ"ג טבת תשס"ז
שאלה
בימינו, כאשר כל אחד קורא לעצמו "רב", ובאינטרנט ובתקשורת יש כל כך הרבה עיסוק בקבלה, יהדות, השקפה, מסורת וכו’... איך אפשר לדעת מה ומי מגיע מתוך קדושה, ומה מגיע מהרפורמים, ממתחזים מאנשים לא ראויים וכו’? אלו אתרי אינטרנט ראויים ואלו אתרים בעייתיים ויש להתרחק מהם, איך אפשר לדעת מי הרב העומד מאחורי השם, אם הוא באמת רב, לאיזו קהילה הוא שייך? וספרים שעוסקים בקבלה, האם מותר לקרוא בהם כששם המחבר לא מוכר, או שיש לברר תחילה מי הוא, ואיך אפשר לעשות זאת לגבי ספרי הקבלה ולגבי כל הדוגמאות שהזכרתי לעיל?
תשובה
זו שאלה כבדת משקל. הרי גם במכירות של מוצרים, לדוגמה: דבש, צריך לבדוק האם זה אמיתי או מלאכותי. לכן צריך לשאול אנשים אמינים או מחנכים הנמצאים במקום, האם זה רב או "ערב רב". ואפילו בספק הקל ביותר צריך לברר אצל מישהו אמין בעיניך.