• שבת ומועדים
  • חמץ וכשרות מוצרים לפסח

כמוסות צמחי מרפא כשר לפסח?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ג ניסן תשס"ז
שאלה
אובחנתי כחולת סוכרת לפני כמה שנים. לצורך הטיפול אני לא נוטלת תרופות, אבל בהמלצת רב מקובל, אני לוקחת כמוסות ג’ימנמה 1-2 ביום. מוכח לי שהכמוסות יעילות מאד ואני מתייחסת לזה כאל תרופה. על האריזה יש כשרות כמובן אבל לא מצויין אם זה כשר לפסח. הכמוסה עשויה מהצמח עצמו ואינה מכילה שמרים, חיטה וכו’. ברור לי שאם אני אפסיק במשך החג את השימוש, רמת הסוכר תצא מהאיזון. האם מותר לי להמשיך כרגיל בפסח, ומה לגבי תוספי מזון כגון ויטמינים לבריאות העין?
תשובה
רב מקובל אינו מקובל עלינו כרופא. עליך להתיעץ עם רופא מדיציני ולקבל את הנחיותיו.