• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות לבעלי תשובה

ידידות מול צניעות

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ג תמוז תשס"ז
שאלה
הנני חילונית והחבר הכי טוב שלי חוזר בתשובה. כאשר אנו נפגשים אני מתלבשת בצניעות כדי לא להכשיל אותו, אנו שומרים נגיעה ולמעשה את רוב זמננו מעבירים בשיתוף חווית הוא מלימודיו ואני מחיי האישיים שלי. האם עדיף שאני אתרחק ממנו על מנת לא לעכב ולא להסיט אותו מחזרתו בתשובה וכן מטעמי צניעות. כדאי שאציין כי הוא טוען שהוא אוהב אותי (דבר שעלול להוות מכשול עבורו בהתחזקות) למרות שאני בספק אם הנושא קשור. מה דעת הרב, האם להתנתק ממנו ולהסביר לו מדוע בחרתי להתנתק ממנו או פשוט להתרחק, האם אני חוטאת בכך שקשה לי לעזוב אותו למרות שאני יודעת שזה טוב בשבילו? אני גאה בו על רצונו לדבוק בדת וללכת בדרך הנכונה מה גם שמאז שהחל ללמוד תורה הוא מאושר ושלם עם עצמו הרבה יותר מאשר כשהכרתיו (הוא עבר תאונה קשה ולאחר התאונה הוא החל להתקרב לדת) אשמח לקבל עצה.
תשובה
אני מתפעל מהשאלה שלך. את רוצה את טובתו של החבר ואם הקשר ביניכם עלול לפגוע בדרכו לתשובה את מוכנה לנתק את הקשר. אף שאת קשורה מאד אל החבר. זה יפה מאד מצידך. את השאלה ששאלת צריך לשאול החבר את עצמו. ואולי אם יש לו קשר לרב להתיעץ עם הרב. ולך הייתי מיעץ לשקול גם כן את דרך התשובה. ואז אולי תוכלו ביחד להתקרב לתורה ולחיות חיים מלאי תוכן, חיים ערכיים ומוסריים. ואולי במשך הזמן תרצו לבנות יחד בית נאמן בישראל.