• תורה, מחשבה ומוסר
  • ישיבות

בחירת ישיבה גבוהה

הרה"ג דוב ליאור

י"ג מרחשון תשס"ח
שאלה
אני בכיתה י"ב וצריך להחליט לאיזה ישיבה ללכת. מהם הדברים אותם חשוב לבדוק ועל פי מה להחליט לאיזה ישיבה ללכת?
תשובה
אתה צריך גם להתייעץ עם ההורים, מהו הכיוון החינוכי בבית. תלך קצת לבדוק ישיבות, אם אכן הכיון החינוכי מתאים לך, אם החברה שם תואמת את השקפתך, האם סדר הלימוד מתאים לך. האדם צריך ללמוד במקום שטוב לו, שנעים לו, שיוכל להתפתח שם. בדרך כלל מקובל, שהבחורים נוסעים לישיבות כדי לבדוק האם הישיבה מתאימה להם ותואמת את המסגרת החינוכית שעליה גדלו.