• שבת ומועדים
  • הלכות בישול כלליות

הפעלת תנור על טיימר

הרה"ג דוב ליאור

י"ז שבט תשס"ח
שאלה
האם מותר לכוון טיימר לתנור לפני כניסת שבת על מנת לאפות בתוכו כך שהתנור יכבה אוטומטית לאחר כניסת שבת?
תשובה
כן. מצד הדין זה מותר, אלא שיש בזה קצת בעיה, שחז"ל אמרו שאדם לא יתחיל לבשל משהו ביום שישי ויגמר בשבת מחשש אולי האש תכבה והוא יחתה. אלא אם כן זה לצורך מחר, או שזה דבר שאי אפשר לאכול אותו הערב. ואם כן, אם זה לצורך מחר, פשוט שאפשר. אבל לערב, יש דיעה שזה בעייתי מהסיבה שהוזכרה. אלא שבחשמל אין מה לעשות, ואני חושב שיהיה מותר.