• שאלות כלליות

חשש לסבא שמתעלל בנכדותיו

הרב ש. יוסף וייצן

כ"ח סיון תשס"ח
שאלה
אבא שלי נהג לנצל אותי מינית עד היותי כבת 12.כיום אני בת 27 נשואה ובהריון. יש לאחיי ילדות קטנות שתמיד בבית הוריי והן חשופות לידיו של אבא שלי. שלדעתו חזר בתשובה- הוא שומר שבת והולך לבית הכנסת. אני מאוד מאוד חוששת שהוא ינצל את אחייניות שלי מינית, במיוחד את אחת מהן שהוא קשור אליה והיא מאוד אוהבת אותו. אמא שלי לא ידעה מעולם (כך נדמה לי בכל אופן) על מה שהוא עשה לי. ואני חוששת שזה יכול לקרות גם לאחיינית שלי הקטנה. ניסיתי להגיד לאחים שלי שלא ישאירו את הילדות איתו בשום אופן וגם לאמא שלי אך הם לא ממש ייחסו חשיבות לדבריי. והרי גם אם היא תישאר עם אמא שלי ואבא שלי הוא יכול לעשות את זה כמו שהוא עשה לי והיא לא שמה לב. בבקשה נסו לעזור לי. אתם תצילו נפש של ילדה תמימה. אני חסרת אונים ומתפללת לאלוקים שלא מאוחר מידי.
תשובה
אני חושב שהחששות שלך מוצדקים. אני מציע שתאמרי שוב לאחיך שאת דורשת ממנו שלא ישאיר את האחייניות שלך לבד עם אביך. אם הוא לא יענה לבקשתך אזי תספרי את הסוד שלך לאמא שלך. אם גם זה לא יעזור, יתכן שיש מקום לשקול לפנות לרווחה ולמסור להם את סודך ושהם כבר יטפלו בכך. כל מה שאת עושה צריך להיות לפי כוחך. אם את מרגישה שמשהו שאת עומדת לעשות יכול למוטט אותך נפשית את צריכה להעזר במישהו שיתמוך בך. אני מציע שהתמיכה לא תהיה רק בעלך אלא תמיכה של איש מקצוע. [עובד סוציאלי וכד'] חזקי והצליחי.