• קמח, תבלינים וקטניות

אופן ברירת עדשים ירוקים

מכון התורה והארץ

כ"ט תשרי תשס"ט
שאלה
לאחרונה כשבדקתי את העדשים מחשש לתולעים נתקלתי בכמה עדשים שהם נראים נגוסים או חצויים האם זה פוסל את כל העדשים? מהי התדירות שימצאו חרקים בעדשים? ואיזו דרך היא היעילה והטובה ביותר למציאת תולעים בעדשים?
תשובה
א. זה לא פוסל, אבל מזקיק בדיקה יסודית בשקית. ב. בעדשים יש נגיעות גבוהה של חרקים. ג. צריך להעביר את העדשים על גבי שולחן לבן או דף, ולראות האם יש שם באבקה חרקים, וכן אם יש חורים יש להסיר. ד. הצפה במי מלח, ולהסיר את כל הצפים. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי