שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים
קטגוריה משנית
undefined
שאלה
האם אפשר לאפות ביום אחד חלבי (בתבנית חלבית) ולאחר 24 שעות לאפות באותו תנור בשרי (בתבנית בשרית)? הרי לאחר 24 שעות הטעם שיפלט אל תוך הבשר הוא טעם פגום כבר?
תשובה
אע"פ שיש פוסקים שמקילים מעיקר הדין כשהאוכל תמיד בכלי מכוסה, כתבו כף החיים והדרכי תשובה ביו"ד סימן ק"ח שאין לסמוך על כך אלא בשעת הדחק וכן נוהגים כיון שחוששים שדפנות התנור שדינם ככיסוי קדרה, לא יתנקו היטב ונחשבות תמיד כ "בן יומו". מה עוד, שלפעמים המכסה לא סגור טוב וגולש האוכל מעט או שמתמלא התנור בזיעת המאכל ולכן מן הדין ליחד את תא התנור או לבשר או לחלב. הרב רואי מרגלית
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il