- הלכה
- הפרדת הכלים
אפיה בתנור פגום
שאלה
האם אפשר לאפות ביום אחד חלבי (בתבנית חלבית) ולאחר 24 שעות לאפות באותו תנור בשרי (בתבנית בשרית)? הרי לאחר 24 שעות הטעם שיפלט אל תוך הבשר הוא טעם פגום כבר?
תשובה
אע"פ שיש פוסקים שמקילים מעיקר הדין כשהאוכל תמיד בכלי מכוסה, כתבו כף החיים והדרכי תשובה ביו"ד סימן ק"ח שאין לסמוך על כך אלא בשעת הדחק וכן נוהגים כיון שחוששים שדפנות התנור שדינם ככיסוי קדרה, לא יתנקו היטב ונחשבות תמיד כ "בן יומו". מה עוד, שלפעמים המכסה לא סגור טוב וגולש האוכל מעט או שמתמלא התנור בזיעת המאכל ולכן מן הדין ליחד את תא התנור או לבשר או לחלב.
הרב רואי מרגלית
שימוש בכלי חלבי לבשרי
הרב בנימין במברגר | י"ג סיון תשפ"א
מדיח כלים לפי דעת מרן הרב עובדיה זצוק"ל
הרב חיים שרייבר | כ"ג סיון תשפ"ג

בשרי וחלבי בתנור אחד
הרה"ג דוב ליאור | י מרחשון תשס"ד

כשרות מיקסר
הרה"ג דוב ליאור | י"ד אייר תשס"ט
הרב רואי מרגלית
ראש כולל הלכה בישיבת בית אל.
הזזת רדיאטור בשבת
י"ז אדר א' תשס"ג
הכשרת כלים שחוממו במיקרוגל
י"א אדר א' תשס"ג
הציציות צריכות להיות בצבע הבגד?
י"א אדר א' תשס"ג
ענידת טבעת הקידושין
י"ח אדר א' תשס"ג

כפרות לאשה בהריון
הרב יאיר וסרטיל | ז תשרי תשע"ה

חיוב יולדת בצום יום הכיפורים
הרב מיכאל יומטוביאן | ה תשרי תש"פ
למה צמים ביום כיפור?
הרב חגי לרר | כ"ט תשרי תשפ"א

חיוב יולדת בצום יום הכיפורים
הרב מיכאל יומטוביאן | ה תשרי תש"פ

השתתפות בהופעה מעורבת
הרב אליקים לבנון | ו תשרי תשפ"ד
