ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

אפיה בתנור פגום | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ב כסלו תשס"ד

אפיה בתנור פגום


הרב רואי מרגלית

שאלה:
האם אפשר לאפות ביום אחד חלבי (בתבנית חלבית) ולאחר 24 שעות לאפות באותו תנור בשרי (בתבנית בשרית)? הרי לאחר 24 שעות הטעם שיפלט אל תוך הבשר הוא טעם פגום כבר?

תשובה:
אע"פ שיש פוסקים שמקילים מעיקר הדין כשהאוכל תמיד בכלי מכוסה, כתבו כף החיים והדרכי תשובה ביו"ד סימן ק"ח שאין לסמוך על כך אלא בשעת הדחק וכן נוהגים כיון שחוששים שדפנות התנור שדינם ככיסוי קדרה, לא יתנקו היטב ונחשבות תמיד כ "בן יומו". מה עוד, שלפעמים המכסה לא סגור טוב וגולש האוכל מעט או שמתמלא התנור בזיעת המאכל ולכן מן הדין ליחד את תא התנור או לבשר או לחלב.

הרב רואי מרגלית

מנהל ישיבת בית אל

ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il