• מעשר כספים - כללי

חישוב דמי מעשר כספים

הרב בנימין במברגר

י"ח מרחשון תש"ע
שאלה
שאלתי עוסקת בחישוב של הסכום שאותו צריך להפריש. לצורך העניין, אם אני מרוויחה ברוטו 4000 ש"ח כמה אני אמורה להפריש, 400 ש"ח או 1000 ש"ח? אשמח באם תוכל לומר לי בצורה יותר מדוייקת ע"פ הדוגמא הנ"ל.
תשובה
מעשר כספים הוא 10% מהרווחים. את החישוב יש לעשות מסכום הרווחים נטו (הכוונה לסכום הנכנס לבנק ולכסף המופקד בקרנות הפנסיה וכד'. ניכויי חובה, כגון: מס הכנסה וביטוח לאומי, וכן החזרי הוצאות אינן בחישוב המעשר). לכן בשאלתך, מ-4000 השקלים ברוטו שקיבלת את צריכה להוריד את ניכויי החובה והחזרי ההוצאות ולחשב 10% מתוצאה. אם הנטו היה 4000 ש"ח אזי המעשר הוא 400 ש"ח.