• שנת האבל על הורים

שאלה בקשר לתצפיות בכוכבים באירוע רב משתתפים

הרב שלום אילוז

י"ד טבת תש"ע
שאלה
שלום כבוד הרב אני ואחי חובבי אסטרונומיה ויש לי בבית טלסקופים שאיתם איתם אנחנו יוצאים לחצר לעשות תצפיות, ולעיתים עושים תצפיות רבי משתתפים במקום חשוך באופן מאורגן. בדרך כלל הם עושים ביום שישי בערב ואני לא משתתף בהם. לעיתים נדירות זה בימי חול ואז אני שוקל השתתפות. ועכשיו השאלה. ב15.12.2009 שזה לפני כשבועיים, אבא נפטר, ובזמן הזה זאת תקופה של שנת אבל. ולכן אסור ללכת לאירועי שמחות ומוסיקה. אחי שאל רב בבית כנסת שאליו אנחנו הולכים להתפלל אם לצפות בכוכבים בטלסקופ, מותר. אז הוא אמר שכן. ובמקרה אחרי זה ראיתי באינטרנט שרוצים לעשות אירוע תצפיתי רב משתתפים עם טלסקופים, והפעם ביום חול, הזדמנות נדירה להשתתף בזה. וזה יהיה אחרי היום ה30, זה יהיה באמצע ינואר. השאלה אם זה שווה לאירוע של שמחות, אמנם אין מוסיקה ואוכל, מה שיש זה תצפיות מאורגנות בכוכבים עם המון אנשים וטלסקופים והדרכה. האם מותר או אסור ללכת אם זה בתוך שנת אבל?
תשובה
מותר לעשות כן גם בשנת אבל, כיון שאין בזה לא שמחה ולא מוזיקה וכדו'.