• סוגי בגדים

שיעור גודל בגד הציצית

רבנים שונים

י"ג אייר תש"ע
שאלה
האם יש הלכה לגבי גודל בד הציצית עצמו (אורך,רוחב) והאם גודל זה משתנה כתלות במידות הגוף של הלובש?
תשובה
השו"ע בסימן טז כתב: "שיעור טלית שחייב בציצית, שיתכסה בה באורך וברוחב ראשו ורובו של קטן המתהלך לבדו בשוק". והמשנה ברורה (סק"ד) הביא לכך מידות מוגדרות יותר: "יש אומרים ששיעורו ג' ריבעי אמה באורך וחצי אמה ברוחב... ומנהג אנשי מעשה לדקדק שיהיה בו אמה מלפניו ואמה מלאחריו... ועל כל פנים לא יפחות מג' ריבעי אמה באורך לכל צד". שיעור אמה לפי הגר"ח נאה הוא 48 ס"מ (ולדעת החזו"א כ-60 ס"מ. אם הולכים לפי השיעור הנמוך שהביא המשנה ברורה, רצוי להקפיד שיהיה לפחות לפי שיעור החזו"א). שיעור הנקב אינו מן המניין אלא אם הוא בצורת T ולא בצורת עיגול. בברכה, הרב יאיר וסרטיל